Apel proiecte

Īn perioada 15.02.2018-26.02.2018, īn cadrul proiectului PROVED se primesc cereri ale īntreprinderilor care doresc să fie parteneri īn cadrul proiectului şi să īncheie contracte subsidiare de tip B, C şi D.

Obiectivul general al proiectuluiProcese și sisteme operaționale pentru tratarea și valorificarea materială și energetică a deșeurilor – PROVED” constă īn creşterea transferului de cunoştinţe, tehnologie şi personal cu competenţe CDI īntre Universitatea Politehnica din Bucureşti şi mediul privat prin realizarea unei eco-tehnologii de valorificare energetică a deşeurilor municipale şi obţinerea unui Combustibil Derivat din Deşeu (CDD), a unei tehnologii de producere a unui gaz cu proprietăţi combustibile superioare (biogaz), a unei tehnologii inovative de gestionare şi tracking a deșeurilor cu măsurarea efectelor complexe (sociale, mediu, economice) precum şi a unui sistem avansat de depoluare a levigatului rezultat de la depozitele de deşeuri.

Proiectul are următoarele obiective specifice:

  • Finanţarea accesului īntreprinderilor la expertiza şi la facilităţile organizaţiei de cercetare UPB īn scopul comercializării rezultatelor de cercetare către IMM-urile partenere care īşi dezvoltă afaceri cerute de piaţă oferindu-se soluţii inovative pentru obţinerea de produse şi procese precum şi eco-tehnologii.

  • Determinarea experimentală a compoziţiei şi a indicelui de generare a deşeurilor municipale la nivel local īn mediul urban şi rural, īn zone reprezentative pe o perioadă care să cuprindă un interval de timp de minim un an.

  • Alegerea soluţiei optime de pretratare a deşeurilor municipale pe baza rezultatelor cercetărilor experimentale realizate de organizaţia de cercetare.

  • Obţinerea unui nou combustibil CDD (Combustibil Derivat din Deşeu).

  • Realizarea unei tehnologii de producere a unui gaz cu proprietăţi combustibile superioare (biogaz) utilizānd fracţia biodegradabilă din deşeurile municipale.

  • Obţinerea de subproduse valorificabile material rezultate din procesele de tratare biologică a deşeurilor din instalaţia industrială propusă a fi realizată īn cadrul acestui proiect.

  • Dezvoltarea unei tehnologii inovative de gestionare şi tracking a deșeurilor cu măsurarea efectelor complexe (sociale, mediu, economice).

  • Elaborarea unei tehnologii moderne privind epurarea efluenţilor gazoşi şi lichizi rezultaţi din procesele ce au loc īn instalaţiile ce fac obiectul propunerii de proiect.

Īn redactarea propunerii dvs. avem rugamintea sa respectati Metodologia de selectie – PROVED, instrucţiunile privind verificarea īntreprinderilor precum şi Ghidul proiectelor de tip G – Parteneriate pentru transfer de cunoştinţe, publicate pe site-ul proiectului.

Propunerile de proiect vor fi transmise la adresele de e-mail: tiberiuapostol80@gmail.com, stan.constantin@yahoo.com.

Pe data de 28.02.2018, comisia de selecţie a proiectului PROVED va face publice rezultatele verificărilor.

Metodologie selectie PROVED

Descarca  metodologia  de aici

Modele de contracte tip B, C si D

Model de contract B proiect PROVED

Model de contract C proiect PROVED

Model de contract D proiect PROVED

Anunt rezultate

Comisia de selectie a proiectului PROVED a ales urmatoarele intreprinderi, care vor fi partenere in cadrul proiectului si vor semna in cursul lunii martie 2018 contractele subsidiare de tip C si D:

  1. SC. ECOBIHOR SRL
  2. SC IRIDEX GROUP PLASTIC SRL